Vesti
Šta to Smederevo već ima što svaki turistički centar podrazumeva?
October 27, 2021

Šta to Smederevo već ima što svaki turistički centar podrazumeva?

Da bi neko mesto moglo da se razvija na polju turizma, deo tog koncepta podrazumeva stvaralaštvo koje ga čini interesantnim i ekskluzivnim. Smederevo to ima samo nažalost nema dovoljno veliki odjek da bi napredovalo jer trenutno ima više ljudi koji bi se time bavili nego što ima prostora gde bi to oni mogli da rade.

Mala preduzeća doprinose lokalnoj privredi jer donose rast i inovacije u zajednicu. Takođe pomažu u stimulisanju ekonomskog rasta tako što pružaju jedinstvenu priliku za zapošljavanje ljudima koji možda nisu sposobni za rad u većim korporacijama, ali zato poseduju posebne veštine i kreativu. Mala preduzeća teže da privlače talente koji smišljaju nove proizvode ili implementiraju nova rešenja za postojeće ideje.

Činjenica da su mala preduzeća orijentisana na kupce i razumeju potrebe zajednice, jedan je od razloga što se kupci uvek sa sigurnošću vraćaju. Jedno takvo preduzeće je udruženje “Bakina škrinja” o kome nam je malo detaljnije pričala vlasnica, Ranka Petrović. Ako se pitate gde možete da nabavite autentičan suvenir iz Smedereva onda je to ova mala radnja puna domaćih radinosti, kako kaže Ranka. Sve je ručno rađeno što automatski znači da je svaki proizvod unikat.

Pružite podsticaj i podršku našim sugrađanima koji se bave izradom ovih rariteta i samim im stvaraju trajno obeležje našeg grada. Specifičnost turističke ponude podrazumeva da se ne uklapamo u tržište ili u organizaciju, već da na drugačiji način doprinosimo svojom originalnošću.

Ovaj sajt nastao je u okviru programa „Aktivni građani – bolje društvo: za govaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju Srbije“, koji realizuje BOŠ uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

usaid usaid

Message sent.